viernes. 19.04.2024
GALERÍAS

Samaín de comidas «terroríficas» e festas de disfraces nos colexios da comarca

O concurso de cabazas foi outro dos protagonistas desta celebración que cada ano ten maior implantación

Os mércores, 30 de outubro, véspera de Samaín as rúas das localidades da comarca enchéronse de disfraces de bruxas, pantasmas ou momias a hora da ida ós colexios. Esta tradición de orixe anglosaxona cada vez ten máis pegada na forma de vivir o derradeiro día do mes de outubro.

Os colexios enchéronse de disfraces e de cabazas decoradas e raro foi o que non incluíu no menú comidas terroríficas.

A Alberguería protagonista no Samaín no colexio da Veiga

Na Veiga pasárono en grande celebrando o Samaín. «Fixemos disfraces, scaperoom, trouxeron cabazas e basoiras decoradas, fixemos un cementerio coas nosas lápidas, un obradoiro de cociña no que elaboramos o menú especial de samaín, e rematamos con lectura de microrrelatos de terror», sinalaba Javier Álvarez, director do CEIP Eduardo Ávila Bustillo.

E coma non hai

concurso sen premio no centro educativo da Veiga entregáronse agasallos á mellor

lápida, mellor cabaza, á cabaza máis grande, á basoira máis orixinal e o mellor

microrrelato.

«Este ano todo xirou en torno ao pobo da Alberguería que quedou asolagado polo embalse. O cemiterio era da Alberguería e a Scaperoom tiña como fío condutor a catástrofe da Alberguería no ano 1958, na que a pantasma da Alberguería lles contaba a historia e os guiaba por conexión telefónica a través dun distorsionador de voz para atopar as pistas que os conduciría ao exterior da sala», resaltaba o director.

Os gañadores dos diferentes concurso celebrados no colexio da Veiga

O menú do comedor estivo composto por entrante de hojaldritos araña, de primeiro prato ollos de zombie —feitos con ovos recheos— e momias, elaboradas con salchichas e masa de hojaldre. O segundo prato foron vermes con lombrices —arroz con gulas e tinta negra de calamar—. E, de sobremesa, biscoito de cabaza, arañas oreo e teas de araña.«A nosa cociñeira  gastounos unha broma. Púxonos en todos os pratos vermes de verdade «El Molitor», que se comercializan agora nalgúns supermercados. E todos se atreveron a comelos pese á primeira impresión que foi terrible» subliñou Javier Álvarez.

Máis de 300 cabazas decoraron os corredores do Julio Gurriarán

Como xa é tradición no colexio Julio Gurriarán do Barco celebrouse o certame de cabazas. Máis de trescentas cabazas se presentaron, pese a non ser competitivo,  feitas polos rapaces e as súas familias. «É un certame participativo no que hai verdadeiras obras de arte e logo outras máis modestas, pero para nos todas teñen o mesmo valor. A participación dos nenos é grandísima, a implicación das familias tamén, co cal queremos agradecer a ambos o traballo que teñen levado», aseguraba Nacho Hermida, xefe de estudos do centro educativo do Barco.

Corredor cheo de cabazas no Julio Gurriarán do Barco

A mañá na biblioteca tiveron un contacontos de medo na biblioteca interpretado pola profesora  e conversadora de inglés Alice no que un gato imaxinario foi o protagonistas.  Logo a ANPA Aturuxo trouxo ao salón de actos ó Mago Guti e para rematar baile de disfraces.

Festas terroríficas

e túnel do medo no CEIP Condesa de Fenosa

Infantil e primeiro ciclo tiveron pola tarde unha festa «terrorifica» en diferentes espazos do colexio, que como nos contaba Modesto Rodríguez coordinador dos actos de Samaín, xa é unha tradición dentro do CEIP Condesa de Fenosa.  Terceiro e cuarto de primaria asistiron a unha película de terror. Os rapaces e rapazas do terceiro ciclo prepararon un túnel d terror polo que pasaron os nenos de primaria que quixeron, os de infantil non participaron nesta actividade porque son moi cativos. «Os nenos que non lle gusta este día teñen espazo libre de medo que está creado para eles», aclara Modesto.

Nenos de infantil do Condesa de Fenosa desfrazados

 As cabazas traídas desde o luns polos nenos estiveron expostas nos corredores do centro educativo polo que discorreron os nenos disfrazados.

Xantar terrórifico no Otero Pedrayo de Viloira

Despois de elaborar e «zampar» una comida monstruosa composta de: Galletas con grandes dentes, escobas de bruxa, petisco de paté de araña, mans ensanguentadas cheas de pombiñas de millo e un montón de comida terrorífica viron unha película de moito medo. Tamén houbo concurso de cabazas e moitos desfraces.

No colexio de Viloira a comida «terrorífica» foi a protagonista

O colexio Pablo VI Fátima substituíu os monstros por santos

No colexio relixioso

da Rúa, Pablo VI Fátima, celebraron «HolyWins», o que traducido sería máis ou

menos os santos gañan. Unha alternativa ao Halloween na que os protagonistas

son os santos. Xa o pasado ano se optou por esta temática daquela fixeran unha

exposición de topónimos haxiográficos, é dicir, pobos que teñen no seu nome o

dun santo chegando á conclusións de que Galicia é a comunidade autónoma

española que ten máis topónimos deste tipo.

Os santos sustituíron os mostros no colexio Pablo VI

Os máis pequenos del colexio, pola contra, celebraron un Samaín terroríficamente divertido. «El colegio se ha llenado de monstruos, vampiros, esqueletos, brujas y demás terroríficos personajes, dispuestos a pasar un "día de muerte"», segundo informan desde o propio centro.

Xincana

monstruosas no CEIP Virxe do Camiño de Rubiá

No colexio de Rubiá, CEIP Virxe do Camiño fixeron unha «comida terrorífica» e unha xincana monstruosa na que participaron e colaboraron as familias dos rapaces.

unha cabaza de globos permitiu tomar fotografía de Samaín en Rubiá

Exposición de cabazas feitas polo alumnado e tamén de escobas. Para rematar chocolate con churros para todos os asistentes.

Cociñeiros de «monstrosidades»

no colexio de Vilariño de Conso

Vestidos de bruxas, esqueletes e momias os nenos e nenas do colexio San Martiño de Vilariño adicaron a mañá do mércores 30 de novembro a cociñar «terroríficas galletas» que logo comeron antes de marchar para a casa.

Os nenois de Vilariño alquimistas de galletas

Samaín de comidas «terroríficas» e festas de disfraces nos colexios da comarca