viernes. 29.03.2024

Cento oitenta

persoas asisten en Vilela (A Rúa) ao xantar na véspera da onomástica do santo.

A oitava edición

da callada —festa gastronómica onde os callos son os protagonistas— festexouse

o 2 de febreiro coincidindo ca data de celebración da festa do San Brais, patrón

de Vilela e avogado das enfermidades da gorxa.

Asociación de Veciños de Vilela encargados da organización da callada

Pasadas as 14:00

horas, os comensais deron conta dos 85 quilos de callos, 14 empanadas de carne,

12 tortas de roxois, entremeses a base de chourizo, xamón, queixo e salchichón.

Non faltou o viño, 200 litros, «tocan a litro por persoa», dicíanos un dos

membros da Asociación de Veciños de Vilela, encargados de organizar, cociñar e

servir o convite. Na sobremesa non faltou o licor café e de herbas.

Empanada e entremeses foron o primeiro prato desta festa

Ao remate festa

rachada ca disco móbil Gramola. Y é

que para baixar toda a comida que se serviu na festa fai falla darlle ritmo ó

corpo.



Este festexo serve

para recadar fondos para adquirir o necesario para a asociación. Segundo esta

filosofía, mercaron a carpa onde se celebra esta e outras festas, un quentador

para non pasar frío, as cuncas de barro onde se serven os callos e outras

cousas.

Imaxen do San Brais na capela de Vilela

Maná día de San

Brais, pasarrúas coa charanga Ribeiras do

Sil que tamén será a encargada de tocar na procesión do santo. O Comezo dos

actos relixiosos é as 12:00 horas.

Vilela celebra o San Brais cunha «callada»