As mulleres Rurais de Valdeorras celebraron o Día da Muller no Día do Cocido
No Pazo do Castro xuntáronse 150 mulleres das asociacións de toda a comarca
Asociacións de mulleres rurais de toda a comarca celebraron o Día da Muller cuns días de retraso. Coincidiu va data de celebración do Cocido (#Cocidoday) . No Pazo do Castro reuníronse 150 mulleres das asociacións de Arcos, Veigamuiños, Éntoma, A Veiga e Viloira, organizadora do evento. De primeiro unha contundente sopa, logo veu o lacón, chourizo, orella, morro, pata, androlla e morcillo. Non faltou a verdura de repolo e as patacas acompañando as carnes, nin tampouco o ingrediente principal, os garavanzos.
De sobremesa unhas
filloas recheas de crema e froitas. E, todo regado por viños da D.O. Valdeorras
e auga.
O #CocidoDay é un evento gastronómico no que cada ano centos de persoas
séntanse un mesmo día a mesa para compartir e desfrutar dun bo cocido.
O fin deste día é que se fale do cocido de Galicia en todas as partes do
mundo, xa que é un símbolo da nosa gastronomía. Co #Cocidoday quérese facer
unha festa de referencia mundial que dea coñecer a riqueza gastronómica da nosa
terra, que Galicia sexa un destino gastronómico.
Segundo a páxina oficial do #Cocidoday búscase como obxectivo converter o
hashtag #CocidoDay en Trending Topic ou en Twitter na data elixida, que este
ano é o día de hoxe, 23 de marzo.
Pódese participar como restaurante oficial ofrecendo[S1] o
día sinalado un bo cocido aos clientes ou organizando unha mesa oficial. O que
conta é darlle a maior difusión este evento e por ende a gastronomía da nos
aterra